RAI 4K денонощно от 01 Юли 2019г.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rai 4К денонощно от 1 юли. Rai 4K,ще бъде с целодневна програма изцяло в Ultra HD резолюция, това обяви  италианската обществена радио телевизионна мрежа Rai. Излъчването ще бъде стартирано на 1 юли 2019 г., с което се слага край на  временното 4К  излъчване.

Италианската Рай ще бъде първата обществена телевизия в Европа, която ще излъчва 24 часа в денонощието  собствена програма .

От телевизията изцяло са завършили изграждането на новите студийни комплекси в Милано и Рим , като  по този начин телевизията е напълно готова да излъчва съдържание в Ultra HD резолюция.

Програмата на Rai 4K ще се състои както от собствени програми, така и от предоставени филми, сериали или документални филми. Предложенията за филми ще бъдат избрани филмови заглавия от Sony Pictures и 20th Century Fox.

Rai 4K ще бъде отделен канал  – така че няма да излъчва успоредни програми с други Rai канали. Само в изключителни случаи като спорт и други подобни.

Целодневният канал Rai 4K ще бъде излъчван чрез сателит Eutelsat Hot Bird на 13 ° E. Излъчването ще функционира като канал FTA / FTV (свободен за гледане), подобен на основните  програми  на Рай1,2,3. Някои програми ще се излъчват свободно (некриптирани), а някои ще изискват карта за достъп за TivúSat.

В допълнение към сателитното разпространение, Rai 4K ще бъде качен и в новите  DVB-T2,мултиплекси които ще стартират в  Италия, през 2020 г., включително 8K канала .

Поради тези причини за капацитет, Rai 4K вече излъчва в регионални мултиплекси.в DVB-T мрежите..

 

Технически параметри – Rai 4K:

сателит: Eutelsat Hot Bird 13B (13 ° E)
честота: 11.727 GHz
поляризация: вертикална
SR: 27500
FEC: 2/3
стандарт: DVB-S2
модулация: 8PSK

В допълнение към 4K канала, италианската телевизия също се готви за следващото поколение телевизионни предавания – Ultra HD в 8K резолюция. Rai 8K ще стартира на Олимпийските игри през 2020 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *