Първият глобален канал за турски сериали официално стартира излъчване

Spread the love
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

SPI / FilmBox стартира първия  глобален  канал за турски сериали озаглавен Timeless Drama Channel (TDC). TDC вече излъчва по целия свят. Компанията е сключила десет първоначални споразумения с различни оператори, които са предоставили  канала на повече от един милион домакинства.

Timeless Drama Channel е първият канал за турски сериали , който дебютира в световен мащаб. Каналът е създаден в сътрудничество с AY Yapa, един от водещите производители  на семейно и развлекателно съдържание в Турция и създател на многобройни наградени турски сериали.

Timeless Drama Channel има над 800 часа съдържание, включително 8 световноизвестни турски телевизионни сериали: Карадей, Черна парична любов, 20 минути, Курт Сейит & Шура, Майки и майки, Червен шал, Пет братя и Краят.

TDC ще представи популярни и уважавани турски актьори като Kıvanç Tatlıtuğ, Berguzar Korel, Farah Zeynep Abdullah, Kenan İmirzalıoğlu, Tuba Büyüküstün и много други.

 

Въвеждането на Timeless Drama Channel ще бъде пробив в световната телевизионна индустрия, носеща осведоменост за турската драма и предоставянето и на зрителите по целия свят”, каза Берк Узиел, главен изпълнителен директор на SPI International.

“Турция стана вторият по големина в света износител на телевизионни сериали в краткосрочен план, а каналът е изцяло посветен на турските драми, които ще се излъчват по целия свят.продължава Uziyel.

Първоначално каналът ще се излъчва на десет езика, включително български, румънски, македонски, сръбски, хърватски, албански и арабски с английски субтитри. Сигналът на програмата е достъпен в цяла Европа чрез сателит Eutelsat 16A (16 ° E) като капацитета за излъчване се осигурява от  Telekom Austria Group (TAG), който предоставя услуги за DTH платформи Antik Sat и Orange TV чрез сателит.

SPI / FilmBox подписа споразумение за излъчване с шест оператора: В близко бъдеще каналът ще бъде излъчен от няколко оператора в страните от Близкия изток, Северна Африка, Азиатско-тихоокеанския регион, Общността на независимите държави и балтийските държави.

 

Технически параметри:

Сателит: Eutelsat 16A (16°E)
Честота: 11,094 GHz
Поляризация:  Вертикална
SR: 27500
FEC: 4/5
Стандарт: DVB-S2

Модулация: QPSK

Timeless Drama Channel
service ID: 1209/1236
video PID: 1901 (MPEG-4/SD)
audio PID: 1902 турски (MPEG), 1903 арабски (MPEG)
DVB субтитри: Албански, Арабски, Английски
CA systém: Conax (CAID 0B00)

2 коментара

 1. Здравейте.
  От 6 години превеждам документални филми от английски на български, които се дублират от артисти, и имам доста добър опит в преводите, смея да кажа.
  За жалост не съм превеждал филм от турски на български, но съм бакалавър по турски и мога да се пробвам, ако ми се даде шанс.
  Предварително Ви благодаря.

  1. Забравих да спомена, че година и половина превеждах филми за Медиа Линк, след което 4 години и половина, включително и в момента, превеждам за Про Филмс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *