Германия: Младите все по-малко гледат телевизия

Spread the love
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Последните изследвания на аудиторията сочат че все повече зрители в Германия на възраст под 50 години (U50) не гледат телевизия. Миналата година средната скорост на гледане на телевизионни предавания в Германия е била 217 минути – три часа и половина на ден. Цифрата не изглежда зле, Но тази средна стойност се увеличава от по-възрастните зрители (50+), гледащи телевизионни програми които прекарват средно по 315 минути или 5 часа и 15 минути всеки ден. Разликите между поколенията се увеличава. Зрителите на възраст от 14 до 49 години гледат телевизия само 153 минути на ден, а в целевата аудитория от 14 до 29 години аудитория е дори е още по-ниска – само 94 минути. Това е най-ниската гледна точка след 25 години. Това е почти 50 минути по-малко от преди осем години.
Можем само да спекулираме какви са причините за спада на публиката. Отговорът обаче е – предложението на доставчици на видео съдържание като Netflix, YouTube,Amazon Prime и др.

Какво бъдеще я очаква телевизионната индустрия и ще претърпи ли в скоро време дългоочаквана промяна следете сайта на INFOSATBG !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *