Brexit: Discovery премества централата си в Амстердам

Spread the love
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Discovery Communications възнамерява да създаде европейски оперативен център в Холандия за платените си телевизионни канали. Това се случва, във връзка с британския план за напускане на Европейския съюз , Discovery кандидатства за лицензи в ЕС от Холандия за нейния канален портфейл в цяла Европа. Това е още един негативен ефект за Лондон от медийния пазар които бягат от Великобритания.

Discovery е базирана в Холандия през 1989 г., когато компанията стартира първия си телевизионен канал в страната – Discovery Channel. Портфолиото на марката Discovery в Холандия се състои от 8 канала, включително Discovery, TLC, ID и Eurosport. – Това решение осигурява непрекъснатост на нашите услуги на зрителите в цяла Европа. Тази промяна означава, че в Амстердам ще бъдат създадени редица нови работни места и много хора ще се преместят от Лондон в Амстердам, се казва в изявлението. JB Perrette, президент и главен изпълнителен директор на Discovery International, заяви: „Холандското правителство и регулатор са голям партньор в нашите дискусии с тях относно нашия портфейл от платена телевизионни програми в ЕС. Те показаха голяма ангажираност и разбиране за нашите бизнес нужди. Също така те създадоха подходяща стабилност и условия за създаване на динамично съдържание и творчески център, който отговаря на нуждите и желанията на Европа. Бих искал да им благодаря за доброто сътрудничество по време на този процес.

Katarzyna Kieli, президент и главен изпълнителен директор на Discovery EMEA, заяви: – От много години имаме стратегическа база в Амстердам. Това е динамичен пазар и с нетърпение очаквам по-нататъшно задълбочаване на отношенията ни с Холандия чрез създаване на щаб-квартира за платени програми за нашите европейски канали.

Дискавъри поддържа голям център в Обединеното кралство и поднови отдаването под наем на основния си лондонски офис в Западен Лондон който е за над 1000 души – се казва в изявление изявление. Дискавъри поддържа британски лицензи за своите 16 канала в страната и притежава акции в UKTV, All3 Media Group и Play Sports Group.

Discovery се присъединява към други международни оператори, които пренасят част от европейските си интереси от Лондон, включително Turner Broadcasting System и NBC Universal.

Би Би Си преговаря с ирландските и нидерландските власти за получаване на лицензи за излъчване на международни услуги. Според съобщенията WarnerMedia разговаря и с германските медийни власти. Sony Pictures Television ще трябва да намери нов дом за европейските си канали. Viacom International Media Networks получи лицензи в Холандия за своя пакет от канали, насочен към зрителите във Франция и Дания. 21Century Fox притежава лицензи за National Geographic Channel и Nat Geo Wild в Испания, както и за холандските версии на Fox и National Geographic Channel за Фландрия, холандско-говорящата част на Белгия. Viceland използва холандския лиценз за своите нидерландски и белгийски ) канали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *