3 канала на Viasat в HD от 16 ° E

Spread the love
18  
  
18
Shares

От 16 градуса изток от вчера се появиха нови HD програми. Telekom Austria Group (TAG) стартира разпространението на Viasat профилирани канали в висока резолюция.

И трите нови HD програми на Viasat се излъчват чрез сателит Eutelsat 16A (16 ° E) на честота 10.928 GHz, pol. H и са кодирани в системата Conax (CAID 0B00). В случайя Viasat Nature HD,е кодиран и в Irdeto (CAID 0609) което е за нуждите на Orange -Словения и неговата сателитна платформа. Програмите се излъчват във формат MPEG-4 (H.264).

От техническа гледна точка дистрибуторът на HD програмите на Viasat е TAG,който съдържа различен звуков съпровод и DVB субтитри на различни езици.

Viasat Explore HD се излъчва с допълнителен съпровод на български, чешки, руски, турски и унгарски. Предлага се и версия с оригинален звук. DVB субтитрите включват български, хърватски, гръцки, македонски, румънски, сръбски и словенски.

Viasat Nature HD е снабден с допълнителни съпровод на чешки, руски и унгарски. Има и оригинален саундтрак. DVB надписите предоставят тази програма на български, хърватски, естонски, гръцки, литовски, латвийски, македонски, румънски, сръбски и словенски.

Viasat History HD включва аудио версии на чешки, датски, норвежки, руски, шведски, турски и унгарски. Липсва оригиналната звукова версия. DVB субтитрите са достъпни на български, хърватски, гръцки, македонски, румънски, сръбски и словенски.

TAG осигурява сателитни услуги за словашки платформи DTH Antik Sat и Orange TV.

Технически параметри – Viasat Explore HD, Viasat History HD, Viasat Nature HD:
Eutelsat 16A (16 ° E)
ТР. A11 (10.928 GHz, пол. H, SR: 30000, FEC: 3/5, DVB-S2 / 8PSK)