Брексит: Turner програмите прехвърлят лицензии в Германия

Spread the love
   
  

Turner Broadcasting System Германия – кандидатства с шест лиценза за излъчване на международни телевизионни канали в баварския медиен регулатор BLM. Интересното е, че лиценз за канала TNT Polska ще бъде прехвърлен от Великобритания в Бавария. Това ли е началото на бягството на телевизионните канали от Великобритания и Ofcom?

Говорител на компанията „Turner Broadcasting System Deutschland“ потвърди информацията за подаване на заявления за лицензии, добавяйки, че това е свързано с текущите преговори по Brexit.

“Ние искаме да бъдем подготвени за всеки резултат”.

Говорителят обаче подчерта, че Лондон ще остане в центъра на европейската система на Turner Broadcasting System за всеки случай. Германският офис Turner Broadcasting System се намира в Мюнхен.

Според германската служба за регулиране на КЕК заявленията за лицензии включват телевизионни канали:
TCM Ireland / Malta, TCM Greece, TCM France, WBTV France, TNT Polska и TNT Romania.

Заявленията бяха изпратени на BLM на 8 ноември 2018 г. и са прехвърлени на КЕК на 21 ноември.

Ирландският медиен регулатор BAI наскоро получи и първото си заявление за лиценз от британски телевизионен оператор, който иска да поддържа дистрибуция след “Брексит”. Над 500 паневропейски канала използват лицензите за излъчване, издадени от британския медиен регулатор на Ofcom. Великобритания е най-важният източник за регистрация на линейни телевизионни канали и услуги по заявка, които всъщност се излъчват в други страни, включително и България.

Ако “Брексит  без договор” стане реалност, британския лиценз ще стане невалиден. Очаква се всеки оператор който иска да оперира на територията на Европейския Съюз , трябва да прехвърли лицензиите си в Холандия, Германия или Ирландия . ,за да бъдат избегнати големи загуби .