Hellas Sat 4 ще лети с ракета Ariane 5 на 23ти Януари

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Телекомуникационният спътник Hellas Sat 4 ще бъде изстрелян  на 23ти януари 2019 г., съобщи Христодулос Протопапас, президент на Hellenic Space Agency и изпълнителен директор на Hellas Sat, по време на посещението на Никос Папас, министър на цифровата политика, телекомуникациите и информацията в Кипър .

Новият сателит ще бъде изстрелян от Френска Гвиана на носещата ракета Ariane 5 и ще бъде контролиран от офисите на Hellas Sat в Коропи и Никозия. Той ще достигне орбиталната позиция 39 ° E, където Hellas Sat 3 и наклонения  Hellas Sat 2 вече са разположени.

“Hellas Sat 4“, собственост на Arabsat, е така нареченият кондоминиум сателит – част от неговия товар ще бъде наречен SaudiGeoSat 1 и ще обслужва оператора King Abdulaziz City за наука и технологии (KACST).

На ракетата Ариана 5, освен Hellas Sat4 / SaudiGeoSat 1, ще бъде и спътник GSAT-31 предназначен за Индия, който ще работи на 48 ° изток. Индийският спътник ще замени Insat 4CR, който се доближава до края на живота си.

Hellas Sat 4 е построен от Lockheed Martin в завода в Денвър. Това е истински гигант, който е най-големият търговски сателит, построен от Локхийд Мартинб. Първоначално се очакваше, че ще бъде изведенна орбита през 2018г.

Hellas Sat 4  има на борда си 38 КУ Банд транспондери предназначени за територията на Европа, Индия ,Южна Африка . Високата му производителност ще даде възможност позиция 39 изток да се котира като ключова позиция в бизнеса с доставка на сигнал за медийни или интерактивни оператори !

 

Очаквайте карта с покритието на Hellas Sat 4   Скоро !

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *