Intelsat обмисля фалит

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Intelsat обмисля фалит

Това е огромна изненада, но Intelsat обмисля фалит.

Сателитният оператор Intelsat е наел адвокатската кантора Kirkland & Ellis за провеждане на т.нар „Реорганизация въз основа на чл. 11 “, т.е. производство по несъстоятелност Глава 11. Причината е твърде малка компенсация, която Федералната комисия за комуникации на САЩ (FCC) предлага за преобразуване на честотната лента на оператора в C диапазон (3.6 -4.8 GHz).

FCC предлага на оператора твърде малко пари за част от обхвата на C, която Intelsat дарява на мобилните оператори, според Bloomberg, позовавайки се на източник, близък до компанията. Intelsat обмисля да подаде заявление за фалит, ако FCC не увеличи размера на обезщетението от призрак.

Цената на акциите на Intelsat падна до $ 3.72 в края на 5 февруари. от 4 долара при откриването на деня. Цената на акциите на оператора на следващия ден остава 3,74 долара, въпреки че цената е спадна до 3,24 долара.

Стратегията за прехвърляне на част от обхвата на C, принадлежаща на американските оператори (която определя размера на полученото финансово обезщетение), е причината за конфликта между FCC и операторите, участващи в т.нар. C-Band Alliance (CBA за кратко). През ноември 2019 г. президентът на FCC Ajit Pai обяви открит търг за група C, принадлежаща на сателитни оператори. Участниците в CBA вярват, че закритият търг е в съответствие с защитата на интересите на потребителите на сателит в C-обхвата.

Според оценката на CBA, оценката на обхвата от 280 MHz, който ще бъде пуснат на пазара в САЩ през тази година, се оценява от 43 милиарда до 77 милиарда щатски долара.
Вторият ключов момент е разпределението на влиянието между сателитните оператори. Предполага се, че делението е: 40 процента за SES и Intelsat и 10 процента за Eutelsat. Telesat и SSO ще бъдат споделени.

 

Intelsat SA и други сателитни доставчици биха споделили цели 14,9 милиарда долара. въз основа на предложенията на FCC за компенсирането им за изоставяне на C лентата на търг за 5G оператори.

Федералната комисия за съобщения на САЩ обяви в четвъртък на 6 февруари план, който ще предостави на Intelsat, SES SA и други компании заплата от 9,7 милиарда долара, ако спазят сроковете за бързо напускане на групата C, и още 3,3 милиарда долара. до 5,2 милиарда щатски долара за покриване на разходите за промени.

Повече за позицията на C-Band Alliance (CBA).

Ако прехвърлянето на честотната лента на С се извърши, както е предложено от CBA, американските оператори – собственици на C ленти – ще поръчат 8 нови спътника.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *