C4 поема музикалната мрежа The Box

Spread the love
3  
  
3
Shares

Британският оператор Channel 4 пое пълния контрол над оператора на музикалните и развлекателни канали The Box Plus Network. По-рано, заедно с издателската къща и радио групата, Bauer Media обслужваща The Box, 4Music, Box Hits, Box Upfront канали, както и телевизионни версии на KISS, Magic и Kerrang !.

Channel 4 потвърди, че е купил останалите 50% от акциите от мрежата, които преди това е имал в Bauer Media Group. От 2007 г. водещият оператор в Обединеното кралство притежава 50% от акциите в съвместно предприятие.

Собственикът заяви в изявление, че придобиването на пълна собственост ще му позволи да увеличи стойността на The Box Plus Network и да разшири портфолиото на Channel 4.

За 4Music през април месец 2018 година. беше въведена тематична промяна. Той премина от музикален в развлекателен канал, а останалите 6 са все още са тематично посветени на музиката.

Тази транзакция прехвърля най-голямата и най-гледана музикална телевизия в целото семейството на Channel 4. Като част от по-широк портфейл, ние ще работим с управленския екип на Box Box, за да увеличим стойността на придобитите активи. Това придобиване е част от нашата стратегия за увеличаване на ангажираността сред младежката аудитория – каза главният оперативен директор на Канал 4 и членът на борда Box Plus Network, Keith Underwood.

Канал 4 е най-доброто място за използване на пълния потенциал на The Box Plus Network, тъй като 4Music все повече се движи към развлекателното съдържание , Ще продължим да лицензираме нашите музикални марки KISS, Magic и Kerrang! и бих искал да благодаря на Мат Рени и неговия талантлив екип за отличната им работа през годините с най-добри пожелания . – каза генералният мениджър Бауер Великобритания и Европейското радио Пол Кийнан. През декември 2018 година. Мрежата Box Plus премина към новия спътник Astra 2G (28.2 ° E) с покритие над Европа, което доведе до криптирането на 4Music . На този етап не е известно как ще се отрази поглъщането на разпространението на другите канали,Kiss, The Box , Box Hits , Box Upfront,Keerang , Magic , които вече са налични Безплатно за цяла Европа.