Глобален спад в броя абонати на платена телевизия

Spread the love
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares

За първи път бе забелязана тревожна тенденция в платената телевизия. Според информационния Multiscreen Index, общият брой на абонатите на 100 водещи оператори на платена телевизия леко не намалял с 0.11 млн. През третото тримесечие на 2018 г. Това означава намаление с 0.02%. Въпреки че това е малка разлика, това е първият такъв случай в света. Само 43 платежни оператора от този доклад показаха увеличение на броя на абонатите, но много по-малък от преди. Ще нарасне ли тази тенденция в pay-tv през следващите години?

Спадът в броя на абонатите на платена телевизия с повече от 1 милион е регистриран в Северна, Централна и Южна Америка. Броят на абонатите също е паднал в региона на Европа, Близкия изток и Африка, с 0,31 милиона – за първи път в историята.

За щастие, има значителен ръст от 1,22 милиона абонати в Азиатско-тихоокеанския регион, където има увеличение от 200,000. абонати на платформата Dish TV -Индия. Dish TV India леко подобри темповете в света, с понижението в други региони. Между другото, се оказва, че Dish TV платформата в Индия в момента е най-големият платежен телевизионен оператор в света с 23,5 милиона абонати.

Кабелните оператори загубиха 0,22 милиона абоната, а сателитните оператори DTH загубиха 0,9 милиона абоната. Онлайн услугите Sling TV и DirecTV за сега добавиха 26 хиляди. и 63 хиляди абонати, съответно техният ръст стигна до 2.37 милиона и съответно 1.81 милиона абонати за потребителите на Direct TV .

Водещите 10 оператора на платена телевизия в САЩ загубиха 877 хиляди. абонати, но все още имат общо 82.72 милиона клиенти, водени от Comcast с 20.98 милиона и DirecTV с 19.63 милиона абонати. В допълнение към онлайн услугите, AT&T U-verse беше единственият, който спечели абонати, със скромно увеличение от 13,000. Следователно, плащането към платените телевизионни програми намалява в Северна Америка.

Най-голямото нарастване в броя на клиентите бе отчетено от Türk Telekom в Турция, което е 266 хиляди. до общо 3.53 милиона, включително абонати на сателитни, телекомуникационни и услуги на Tivibu Go.

Най-голямата загуба засяга всички платформи Canal +, където общият брой на клиентите намалява с 608 хиляди. веднага след Световното първенство по футбол в Русия, а общият му брой е 6,93 млн., въпреки че все още се е увеличил със 726 хиляди. година.

Sky не докладва броя на абонатите след придобиването от Comcast. Изчислено е, че след сливането Comcast и Sky ще се обърнат към 44 милиона абонати на платена телевизия, което го прави най-голямата група в Multiscreen Index.

    – Нашият индикатор Multiscreen Index за първи път показва лек спад в броя на телевизионните абонати по света, след средно тримесечно увеличение от 1%. в последните години – отбеляза редакторът на д-р Уилям Купър.

    – Третото тримесечие изглежда е по-слабо. Ключовият въпрос е дали следващото тримесечие ще покаже възстановяване или по-нататъшен спад.

Индексът Multiscreen включва 100 водещи многоканални телевизионни и видео услуги в 38 страни, които заедно съставляват около 430 милиона клиенти по целия свят. Индексът е еталон за промишлеността за относителната производителност на доставчиците на телевизионни услуги, спрямо която може да се измери печалбата или загубата на клиентите от операторите на платена телевизия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *