Sky Italia удължи договора си за капацитет Hot Bird

Spread the love
   
  
Eutelsat Communications и Sky Italia постигнаха стратегическо споразумение за подновяване на договора за капацитет на Sky от Eutelsat Hot Bird на 13 ° изток . Eutelsat Hot Bird
Споразумението представлява значителна стъпка в дългосрочното партньорство между Sky, основния клиент на спътниците Hot Bird, и оператора Eutelsat, който подкрепя развитието на Sky Italia, италианския лидер на пазара за платена телевизия от 2003 г., в излъчването на първокласно съдържание за около 5 милиона домакинства .
Многогодишният договор осигурява защитени честоти  за около 450 милиона евро  и гарантира значително стабилни годишни приходи за оператора Eutelsat в средносрочен план.
Споразумението включва и опции за бъдещо разширяване, които представляват допълнителни потенциални приходи.
Сателитният парк Eutelsat Hot Bird е една от най-големите излъчващи системи в Европа.
Той ще бъде надграден с пускането в експлоатация на два сателита Hot Bird от ново поколение, които ще бъдат изстреляни през 2021 г.
След това те ще заменят сателитите Eutelsat Hot Bird 13B, Eutelsat Hot Bird 13C и Eutelsat Hot Bird 13E, намиращи се на 13 ° изток .
През 2021 г. новите спътници Eutelsat Hot Bird 13F и Eutelsat Hot Bird 13G трябва да излязат в орбита .
Коментирайки споразумението, Родолф Белмер, главен изпълнителен директор на Eutelsat , каза: „Радваме се, че Sky продължава да разчита на Eutelsat да достигне един от ключовите си пазари в Европа.
Това споразумение осигурява дългосрочна непрекъснатост на услугата за милиони домакинства в Италия, които зависят от приемането на сателитна телевизия, и подчертава ключовата роля на сателита в разпространението на телевизионни предавания в Западна Европа днес и в бъдеще.
Той също така отразява несравнимото покритие на орбиталната позиция от 13 ° изток за Европа и цялостната устойчивост на приходите от емисии на Eutelsat.

Максимо Ибара, главен изпълнителен директор на Sky Italia, добави: „Радваме се да продължим сътрудничеството си с Eutelsat, един от водещите сателитни оператори в света, който подкрепя Sky от самото начало. Това споразумение е последната стъпка от дълго и успешно сътрудничество, което продължава от много години.