Изкуствен интелект LG ThinQ и процесор Alpha 9 Gen 2 в телевизорите LG

Spread the love
1  
  
1
Share

LG Electronics въвежда домашното забавление на ново ниво с най-новите и най-популярни телевизори ThinQ на CES 2019.

С интелигентния чип от второ поколение α (Alpha) 9 Gen 2 процесор и дълбокия алгоритъм на обучение, новите модели предлагат по-високи нива относно качеството на картината и звука. С новия алгоритъм новите телевизори на LG предлагат подобрена картина и звук чрез анализиране на източника на съдържание и разпознаване на заобикалящите го условия около телевизора за оптимизиране на изображението.

Използвайки отворена, интелигентна платформа, новите телевизори на LG осигуряват достъп до широк спектър от популярни устройства за изкуствен интелект на различни платформи, включително наскоро интегрираната система Amazon Alexa, която разширява вече поддържания Google Assistant. Потребителите също така ще се радват на лекота на разпознаване на глас и интуитивен панел за управление на дома, който ви позволява да контролирате широк спектър уреди и домакински уреди директно от вашия телевизор.

Процесорът a9 Gen 2, използван в OLED телевизорите в серии LG Z9, W9, E9 и C9, подобрява качеството на изображението и звука благодарение на дълбокия си алгоритъм на анализ (разработен на базата на огромна база данни с повече от един милион визуални данни), който разпознава качеството на източника на съдържание и идентифицира най-добрия метод за подобряване за оптимално извеждане на изображение. 8K OLED LG 88-инчов LCD телевизор може да се похвали с превъзходни възможности за обработка, за да достави най-реалистичното 8K качество на изображението. Той изглежда остър, ярък и невероятно подробен, включително подобрено намаляване на шума в изображението.

В допълнение към откриването на източника на съдържание, новият процесор адаптира и кривата на картографиране на цветовите тонове според условията на заобикалящата го среда, за да предложи оптимизирана яркост на екрана, използвайки способността си да разбере как човешкото око възприема изображението при различно осветление. Процесорът използва сензор за околна светлина за измерване на нивата на светлината и автоматично регулира яркостта, ако е необходимо. Artificial Intelligence a9 Gen 2 може допълнително да подобри HDR съдържанието, като регулира яркостта, за да покаже дори най-тъмните сцени с невероятен контраст, детайлност и дълбочина на цвета, дори в ярко осветени стаи. А с най-новата Dolby Innovation Intelligence на Dolby, която интелигентно адаптира съдържанието на Dolby Vision, телевизорите на LG осигуряват неустоим HDR опит при променящо се осветление.

Качеството на звука се подобрява от интелигентен алгоритъм, който може да смесва двуканално аудио и да донесе убедителния съраунд звук на виртуалния 5.1. Процесорът a9 Gen 2 оптимизира изхода по тип съдържание, като прави гласовете по-чисти, например във филми, драми и новини. Потребителите могат да регулират настройките на звука, за да отговарят на условията в стаята или да позволят на LG TV да зададат най-добрите нива според местоположението си. В допълнение, флагманите между телевизорите на LG имат Dolby Atmos, за да създадат невероятно реалистичен звук за по-дълбоко забавление.

Тази година серията включва вградения в Google Асистент, който за първи път беше показан през 2018 г. в телевизорите от серията ThinQ с изкуствен интелект, и предоставя рационализиран опит, който позволява на потребителите да управляват ежедневните задачи, да търсят отговори и да контролират съвместими уреди за домашна употреба. Потребителите няма да трябва да вземат телефона, за да поръчат пица, защото могат да го направят на телевизора, без да прекъсват програмата на екрана.

Тази година LG разширява партньорството си за изкуствен интелект. В тазгодишните серии ThinQ, Amazon Alexa също ще бъдат включени, за да даде на потребителите по-голяма гъвкавост по отношение на гласовите услуги. Чрез натискане на бутона Amazon Prime Video на Magic Remote потребителите могат да управляват интелигентни домакински уреди, да задават въпроси, да имат достъп до десетки хиляди умения и дори да създадат идеалния си Alexa Routine със събуждане по телефона, информация за трафика и превключване на любимите си телевизионни канали със собствен глас. Тазгодишните телевизори от серията ThinQ Artificial Intelligence предлагат и визуално богат опит с Alexa при възпроизвеждане на музика, контрол на времето или достъп до една от визуално подобрените умения – като хранителната мрежа – за намиране на чудесни рецепти и идеи за храна. Толкова е лесно да поддържате семейната организация, да проверявате поръчките на Amazon или да направите дълъг път към врага само с гласова заявка.

С новите умения за разпознаване на глас получаването на точните отговори е по-лесно от всякога. Чрез разбиране на контекста, телевизорите ви позволяват да въвеждате по-сложни изисквания, което означава, че потребителите не трябва да въвеждат серия от повтарящи се пароли, за да получат желаните резултати. Услугата ще се предлага на смартфоните LG ThinQ в повече от 140 страни.

Процесорът a9 Gen 2 разполага и с флагман за 2019 г., 8-инчов LCD телевизор (модел SM99) с диагонал от 75 инча. Премиум серията LCD телевизори на LG (серия SM9X и SM8X) ще бъде преименувана на NanoCell TV, за да подобри NanoCell (NanoColor), NanoAccuracy и ултратънкия тънък дизайн с лъскав дизайн (NanoBezel) ). Телевизорите на NanoCell на LG също предлагат изкуствени изображения и звук с дълбоко анализиране, подобрени от алгоритъма за дълбоко обучение, както и с опростения опит на ThinQ.

Благодарение на включването на HDMI 2.1 портове във всички OLED телевизири тази година и избраните NanoCell телевизори ThinQ за изкуствен интелект, ще се поддържа технология с висока честота на кадрите (HFR). Резултатът е по-гладко и по-ясно движение при 120 кадъра в секунда за по-добро показване на бързодействащо съдържание като спортни или екшън филми. Поддръжката на подобрения аудио канал (eARC) позволява на ентусиастите за домашно кино да използват HDMI свързаността широко и да се наслаждават на най-висококачествените аудио формати с голяма детайлност и дълбочина на звука. Като чудесен избор за плейърите, новите телевизори са съвместими с честотата на опресняване с променлива скорост (VRR), както и с автоматичен режим с ниска латентност (ALLM), за да осигурят ясни и ясни изображения.

Посетителите на CES 2019 са поканени да посетят щанд 11100 в Конгресния център на Лас Вегас от 8 до 11 януари, за да разгледат по-отблизо телевизорите ThinQ на LG ThinQ тази година.