Euronews с версия за сръбския пазар

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Euronews ще има друга версия на програмата. По време на посещението на френския президент Емануел Макрон в Сърбия, Euronews обяви създаването на сръбска версия.

Euronews Srbija се създава в сътрудничество с медийната група HD WIN. Стартирането на новата версия е част от стратегическата амбиция на оператора да стане първата и местна медийна компания в света. Euronews все още се развива като глобална медия, която предлага съдържание, съобразено с очакванията на местната публика.

Сръбската версия на Euronews вече ще бъде вторият франчайз и в момента разглежда няколко други подобни проекта.

За Euronews Srbija ще работят около 100 души. Главният редактор на Сръбския канал “Еuronews” ще бъде нает от “Евронюз”, редакцията ще бъде създадена и контролирана изцяло от “Еuronews”.

HD-WIN е собственост на националния телекомуникационен оператор Телеком Сърбия. HD-WIN управлява спортния канал Arena Sport, чийто сигнал се получава от  над 3 милиона домакинства и над 10 милиона зрители. Сръбските канали Arena Sport притежават права за излъчване на атрактивни спортни събития като Шампионската лига на УЕФА, Европейската лига на УЕФА, Световната купа, Лига 1, Серия А и много други.

Euronews излъчва над 400 милиона домакинства в над 160 страни. Програмата е последвана от 135 милиона души.