Arabsat 6A ще лети на ракетата Falcon Heavy през април

Spread the love
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
    12
    Shares

Най-близкият търговски полет на SpaceX ще се проведе на 8 април тази година. в 0:36ч Българско време. Целта на тази мисия ще бъде да въведе в орбита спътника Arabsat 6A . Разбира се, може да има закъснения в случай на неблагоприятни метеорологични условия.

 

Първоначално се предвиждаше,  Arabsat 6A да излезе в орбита през четвъртото тримесечие на 2018 година. В допълнение, SpaceX все още трябва да извърши статичен тест за запалване на двигателя, който обикновено се извършва една седмица преди планираното стартиране.

SpaceX ще използва своята масивна ракета Falcon Heavy. Това ще бъде първият полет на вариант Heavy от дебюта му през февруари 2018 година.

Falcon Heavy се състои от три “нормални” ракети Falcon. Всяка от тях съдържа 9 двигателя, така че Heavy има 27 ракетни двигателя.

Arabsat 6A е построен от Lockheed Martin. Както каза вицепрезидентът на компанията Лиза Калахан, това е най-съвременният комуникационен сателит, който досега е бил изграден от тях. Arabsat 6A ще работи в орбитална позиция от 30,5 ° E и ще обслужва целия регион MENA и (потенциално) цяла Африка, Европа, Турция и Близкия изток. Западният му лъч ще достигне и източния бряг на САЩ и Южна Америка.

След Arabsat 6A, Amos 16 ще бъде издигнат за оператора на Spacecom.