VIMNE – VIVA Russia не е наш канал

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

На 1ви Май 2018 г. мистериозно в Русия стартира онлайн канал под името VIVA  Russia , Каналът беше с логата и кашовете от оригиналния канал VIVA , Както и модифицирани кашове на ключови предавания от някогашната концепция на ВИВА . Екипът на INFOSAT BG  се свърза с Крис Макартни отговарящ за всички музикални програми MTV,VH1,BET,CMT & Logo , за да попитаме какво предвижда стратегията на новия канал и ще бъде ли достъпен чрез сателит.       

 

След седмица от нашето запитване  получихме отговор в който  отново бяхме попитани за коя Вива става на въпрос – Аз разбира се отново показах му сайта  и името и дори видео материал . от въпросния канал VIVA RUSSIA . След 8 часа Г-н Макартни провери след консултация с борда на директорите че такава телевизия изобщо не е стартирала в тяхното портфолио от програми и изобщо нямат намерение да стартират.

Концепцията на VIACOM е в развитието и отвърждаването на бранда MTV  който ще доразвием още повече чрез приложението което готвим MTV+ така всички наши зрители ще имат достъп до нашите програми по всяко време на денонощието .VIVA RUSSIA” не е проект на VIACOM и всеки оператор който я излъчва може да загуби „нашите реални програми”,

-ще проверим защо използват нашия бранд ,лога и кашове,- ние не сме сключвали договор за отдаване на бранда (франчайзинг)

под наем , А и да има такъв договор  за музикална телевизия той ще е под формата и името на “MTV” , Както направихме съвместен проект с  Pepsi и Viacom 18 в Индия за каналите Pepsi MTV Indies & MTV Beats.

 

За България предвиждате ли нови програми ?

Към този момент изследваме като цяло Балканите , радваме се че присъствието ни на балканите е с повече от 85% покритие при всички кабелни и сателитни доставчици .и че имате достъп до всичките наши програми .

Предвиждате ли пускане на MTV & VH1 в HD ?

Такава стратегия имаме , дори съдържанието което в момента се излъчва е от новия ни студиен комплекс базиран във Варшава,  който излъчва всичките ни програми в HD , но кога ще бъдат налични за абонатите на този етап не мога да кажа .

 

 

За читателите : Viacom закупиха VIVA MEDIA AG на 100% през Ноември 2003г. като сделката беше финализирана през Април 2004г. в сделката тогава влизаха каналите VIVA,VIVA PLUS, VIVA PLUZ –Унгария , VIVA POLSKA , VIVA Swizz  Списанието TV PLUS и др.   До продажбата се стигна след като ВИВА загубиха голяма част от акционерите си през Януари 2003г.